ПоддержатьУкраїнська

ЄС запровадить санкції проти "вагнерівців"

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

ЄС запровадить санкції проти 'вагнерівців'

8 грудня ЄС ухвалив рішення про впровадження санкцій проти ПВК "Вагнер" та причетних до нього людей. Серед санкцій — заборона в'їзду до ЄС та замороження активів. 

 Засновник ПВК ''МАР'' Олексій Марушенко, другий зліва Фото: theins.ru

"Усі, хто опиняється під обмеженнями, – росіяни. «Чорний список» очолює сам «Вагнер» – Дмитро Уткін",повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на документ Ради ЄС.

Саме Дмитра Уткіна вважають відповідальним за координування та проведення операцій "вагнерівців" в Україні та інших державах.

Також до "чорного списку" "вагнерівців" потрапив Денис Харитонов, який командував взводом зенітно-ракетних комплексів у батальйоні "Степь" на Донбасі. Він зізнався, що під час перебування на Донбасі збив український вертоліт та два СУ-25.

Ще один "вагнерівець", що потрапив до "чорного списку" ЄС — Сергій Щербаков. Повідомляється, що він є позаштатним співробітником розвідки Росії. Щербаков воював у батальйоні, що збив український вертоліт.

Також у документі сказано, що саме угрупування "Вагнера" фінансує Євген Пригожин, що входить до близького оточення Путіна.

Нагадаємо:

Другие новости