ПоддержатьУкраїнська

Фізичне насильство й моторошна обстановка: у психлікарні на Харківщині пацієнтів утримують в нелюдських умовах

StopCor
StopCor

StopCor

Фізичне насильство й моторошна обстановка: у психлікарні на Харківщині пацієнтів утримують в нелюдських умовах

Персонал психіатричної лікарні №2 міста Барвінкового Харківської області жорстко поводиться з пацієнтами лікарні. Про це передає повідомив прес-центр Уповноваженого ВР України з прав людини.

"Під час моніторингу чоловічого відділення було виявлено, що за даними документації на лікуванні перебуває 56 пацієнтів, а насправді в приміщенні 41. Головна медична сестра пояснила, що чотирьох пацієнтів в цей день було виписано, а в медичній документації відповідних записів не було", – йдеться у повідомленні.

В одному з приміщень лікарні, яке не опалюється, було знайдено п’ятеро пацієнтів і співробітник лікарні. Вони були зачинені зранку і до 15 години.

"За словами співробітника Департаменту національного превентивного механізму Ірини Сергієнко, один незрячий пацієнт був у капцях на босу ногу і тремтів від холоду. Тому було прийнято рішення викликати поліцію. Пацієнти не хотіли повертатися до відділення, боячись, що до них можуть застосовувати фізичне насилля", – додали у відомстві.

Під час моніторингу було виявлено факт зловживання особистими пенсійними коштами пацієнтів на потреби лікарні. Особливо це стосується тих пацієнтів, які перебувають у лікарні багато років.

Також було зафіксовано, що відділення перебуває в неналежних умовах: немає гарячої води, ліжка з панцерною сіткою, поганої якості матраци та постільна білизна, відсутні приліжкові тумбочки, пацієнти палять у приміщенні, у жіночому відділенні – неприємний запах. Пацієнти не виходять на прогулянки та не мають вільного доступу до питної води.

За результатами візиту до лікувального закладу складено звіт з рекомендаціями, який буде направлено керівництву Харківської області та обласної прокуратури.

Другие новости