ПоддержатьУкраїнська

#FreeChikosh: популярним стає новий хештег у підтримку політв'язня

StopCor
StopCor

StopCor

#FreeChikosh: популярним стає новий хештег у підтримку політв'язня

У соцмережах набирає популярність хештег #FreeChikosh. Флешмоб привертає увагу до відбуваючого покарання у в'язниці Єгипту українця - Едварда Чікоша.

Уродженця Закарпаття засудили до 25 років ув'язнення за нібито контрабанду зброї з метою організації масових заворушень.

Сотни украинских политзаключенных находятся в тюрьмах по всему миру! История каждого - история борьбы! #freesavchenko #freechikosh #freekarpyukОпубликовано Київщина 17 марта 2016 г.

Почему страна начинает бороться только за тех граждан, чью фамилию активисты и волонтеры произносят на каждом шагу? Если...Опубликовано Типова Українка Васильків Обухів 7 марта 2016 г.

До ув'язнення Едвард Чікош більше п'яти років займався організацією подорожей туристів з Єгипту до Ізраїлю. 19 жовтня 2011 року на кордоні з Ізраїлем єгипетська поліція зупинила автобус фірми, підрозділом якої керував бізнесмен. У багажі одного з пасажирів був знайдений автомат Калашникова та 59 патронів. Після допитів водій автобуса заявив, що саме українець просив перевезти зброю. Цього було досить для арешту Чікоша.

Адвокати й представники українського МЗС були впевнені у можливості винесення справедливого судового вердикту і негайного звільнення бізнесмена.

Едвард Чікош неодноразово заявляв про свою невинність, оскільки не міг знати, що пасажири везуть у своїх особистих речах. Українець відзначав, що став жертвою політичних розбіжностей Єгипту та Ізраїлю.

Однак у 2012 році єгипетський суд виніс рішення не на користь Чікоша. Його визнали винним у спробі контрабанди зброї з метою організації масових заворушень і засудили до 25 років ув'язнення.

Відзначимо, що на той момент в Єгипті 25 років вважалося максимальним терміном, вище була тільки смертна кара.

Другие новости