ПоддержатьУкраїнська

ФСБ погрозами завербувала військовослужбовця ЗСУ (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

ФСБ погрозами завербувала військовослужбовця ЗСУ (відео)

Співробітники Служби безпеки України викрили агента російських спецслужб.

Військовослужбовець одного з підрозділів, дислокованих у районі проведення Операції об'єднаних сил, періодично відвідував своїх близьких родичів на території РФ. Після чергового перетину державного кордону чоловік потрапив у поле зору спецслужб РФ.

Агенти ФСБ під тиском погроз на адресу рідних змусили українця надати письмову згоду на негласне співробітництво. Чоловік мав збирати й передавати відомості про кількість особового складу, озброєння та військову техніку ЗСУ. Представників ФСБ насамперед цікавила інформація про радіолокаційні станції, зокрема можливості з виявлення повітряних цілей та відстеження польотів військової авіації ЗС РФ.

Чоловік не витримав постійних погроз та звернувся до СБУ, де розповів про всі обставини свого вербування й отримане доручення, передає пресцентр СБУ.

Суд врахував те, що громадянин України не виконав злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та отримане завдання, і звільнив його від кримінальної відповідальності.

https://youtu.be/w9rh5vFqQP0

Другие новости