ПоддержатьУкраїнська

ГО "Стоп корупції" ініціювала кримінальне переслідування шахрая-забудовника із Київщини

StopCor
StopCor

StopCor

ГО 'Стоп корупції' ініціювала кримінальне переслідування шахрая-забудовника із Київщини

Юристи "Стоп Корупції" відреагували на звернення місцевих мешканців смт. Калинівка Броварського р-ну Київської області із скаргами на нахабного приїжджого забудовника, який намагається втиснути бетонного будівельного монстра у тиху зелену зону присадибних ділянок їх селища.

Перевіривши заяви місцевих та реєстри дозвільної документації, юристами "СтопКору" встановлено, що в смт. Калинівка по вул. Чернігівській, 12 дійсно відбувається спорудження будівлі торгівельного комплексу із грубими порушеннями законодавства.

Цільове призначення даної земельної ділянки, на який відбувається будівництво (присадибна ділянка), а також Генплан селища забороняє будівництво комерційних або торгових приміщень в цьому місці.

Водночас будівництво здійснюється шахрайським чином за дозвільною документацєю, виданою на "реконструкцію житлового будинку" (розширення житла). Хоча невеликий будинок, який знаходився на даній ділянці, був знесений, а будівництво здійснюється майже на всій ділянці.

Всі зауваження місцевих та вимоги керівництва селища зупинити незаконне будівництво, будівельники та їх керівники цинічно ігнорують.

Встановлено організатора даної нахабної незаконної забудови: Алоян Володя Сутої, який відзначився такими незаконними будівництвами і в інших районах Київської області. А будує дані комерційні приміщення для здавання в оренду мережевим магазинам.

Доказом того, що Алоян В.С. будує саме торговельний комплекс є те, що у вересні 2016р. він звернувся до енергопостачальної компанії із заявою про приєднання до мереж саме торгового комплексу.

За фактами даних грубих порушень містобудівного та земельного законодавства, юристи "СтопКору" звернулись до прокуратури Київської області до Департаменту ДАБІ у Київській області для зупинки незаконного будівництва, скасування вже існуючої декларації на початок будівельних робіт та притягнення до кримінальної відповідальності організаторів.

За результатами перевірки, Броварською місцевою прокуратурою 20.10.2016р. було розпочато кримінальне провадження за ст. 358 КК України за фактом підробленнями документів організаторами зазначеного будівництва у смт. Калинівка.

Скасування шахрайськи отриманої декларації чекаємо вже від органів архітектурно-будівельного контролю.

ГО ''Стоп корупції'' ініціювала кримінальне переслідування шахрая-забудовника із Київщини

Другие новости