ПоддержатьУкраїнська

Голова сільради на Дніпропетровщині вимагав майже 450 тис. грн хабара

StopCor
StopCor

StopCor

Голова сільради на Дніпропетровщині вимагав майже 450 тис. грн хабара

На Дніпропетровщині голова однієї з сільських рад Криворізького району вимагав 448 тисяч гривень хабара за швидке оформлення документів на право власності земельних ділянок. Про це повідомили у прес-службі ГУ Національної поліції України.

За матеріалами УЗЕ прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що за оформлення документів на передачу земельних ділянок у власність 8 громадянам для ведення особистого селянського господарства посадовець вимагав гроші.

За прискорення очільник вимагав 8 тисяч гривень та 16 тисяч доларів США, в еквіваленті до національної валюти загальний розмір хабара становить 448 тисяч гривень.

Незважаючи на те, що згідно з чинним законодавством, громадяни мають право на безоплатне отримання земельної ділянки поза межами міста, голова сільради вимагав від них гроші.

Під час проведення санкціонованого обшуку в службовому кабінеті затриманого вилучено 8 тисяч гривень та 8 тисяч доларів США, отриманих від громадян. Крім того, виявлено 24,5 тисячі гривень, які знаходились у куртці посадовця.

Наразі вирішується питання щодо оголошення правопорушнику про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 4-х до 8-и років з конфіскацією майна або без такої.

Другие новости