ПоддержатьУкраїнська

Громадський діяч назвав водійські права пережитком минулого

StopCor
StopCor

StopCor

Громадський діяч назвав водійські права пережитком минулого

В Україні слід скасувати обов'язкову вимогу щодо отримання водійських прав на керування транспортними засобами будь-якої категорії.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі написав громадський діяч Геннадій Балашов.

За його словами, обов'язкова вимога щодо отримання водійських прав є пережитком минулого. Балашов переконаний, що для підтримки порядку і безпеки на дорогах цілком достатньо посвідчення особи.

Серед іншого, громадський діяч також розкритикував законопроект головного сервісного центру МВС, згідно з яким доведеться оновлювати водійське посвідчення кожні 5-15 років.

"Для початку, це кращий спосіб відволікти людей від поганої роботи влади. Щоб люди не обговорювали причини своїх низьких доходів, непропорційно високих комунальних платежів і загальної розрухи, їм потрібно створити помилкову тему для обурення", - зазначив Балашов.

Разом з тим він додав, що подібна ініціатива може бути створена спеціально, щоб згодом створити видимість активної політичної діяльності шляхом боротьби з нею. Автори даного законопроекту, говорить Балашов, зовсім не задумалися про те, як сервісні центри будуть справлятися з величезним потоком людей, які бажають відновити водійське посвідчення.

"Україна могла б стати першою в світі країною, врятувала себе і своє населення від зайвих витрат і метушні. Є законодавство, згідно з яким, особи, які досягли 18-ти річного віку, мають право керувати автомобілями категорії "В". Є автошколи. Громадяни можуть отримати знання самостійно. Цього достатньо", - резюмував Балашов.

До слова, у 2016 році Італія визнала українські водійські посвідчення.

Другие новости