ПоддержатьУкраїнська

В «Укроборонпромі» розповіли, чому Україна не має нової зброї

StopCor
StopCor

StopCor

В «Укроборонпромі» розповіли, чому Україна не має нової зброї

Збройні сили України не мають нової, сучасної військової техніки через відсутність повноцінного фінансування з боку держави. Проте державне оборонне замовлення вдалося реалізувати на сто відсотків.

Про це інформують у прес-службі "Укроборонпрому".

Так, через відсутність належного фінансування, в неоплачувану відпустку відправили більшу частину робочого колективу Львівського бронетанкового заводу, повідомляють там.

Разом з тим, відзначається, що на цей момент потенціал Концерну в рази перевищує можливості держбюджету країни. Державне оборонне замовлення вдалося виконати на сто відсотків, відзначають у підприємстві.

Держава в змозі забезпечувати лише найменші потреби, без вкладень у виробництво і технології, стверджують там.

Як відзначають в прес-службі, інвестиції, спільні підприємства, трансферт технологій, наукові розробки є тими інструментами, які підтримують конкурентоспроможність оборонного сектора.

"Завдяки внутрішнім ресурсам ми самі, без державної допомоги вийшли на розробку і виробництво таких новинок, як "Дозор", "Фантом", "Горлиця", - заявили у Концерні.

Як відомо, в бюджеті на поточний рік на нацбезпеку та оборону передбачено сто тридцять мільярдів гривень, або п'ять відсотків від ВВП, що більше на 13,8 відсотка, ніж у 2016 році.

Раніше керівник оборонного відомства Степан Полторак заявляв, що нинішнє виділення коштів державою на оборону допоможе лише утримувати армію, але не дозволить її розвивати. На цьому наголошували також багато військових експертів, стверджуючи, що ЗСУ, маючи таке фінансування, не можуть повноцінно проводити військову підготовку і навчання.

Нагадаємо, українське державне підприємство «Укроборонсервіс» і американська компанія "Aeroscraft" домовилися про спільне виробництво зброї за натовськими стандартами. Для початку Україна візьметься за американську автоматичну гвинтівку М16.

Другие новости