ПоддержатьУкраїнська

Кабмін запропонував хоронити українців у парках відпочинку

StopCor
StopCor

StopCor

Кабмін запропонував хоронити українців у парках відпочинку

Стрімке скорочення кількості населення України призвело до дефіциту місць на кладовищах. Тому українські депутати запропонували виділити нові території для захоронення людей, або ж поміщати в одну могилу двох померлих.

Новину передає "Преса України".

У Кабінеті міністрів України підняли питання захоронення людей. З 5 квітня у ВРУ знаходиться законопроект №8248, автори якого пропонують хоронити людей у парках культури та відпочинку, а також лісопарках. Однак звичних могил на таких територіях не буде.

Як зазначається, у проекті закону пропонують проводити біозахоронення з використанням матеріалів, які розкладаються протягом 5 років. Крім того, пам’ятників, могильних плит чи надгробків на могилах не буде. Інформуватиме про місце захоронення лише невелика табличка.

В Уряді наголосили, що місцева влада сама вирішуватиме, чи давати добро на захоронення людей у парках та лісопарках. Останні прийматимуть рішення, виходячи з того, чи є на вказаних територіях місце для поховання людини.

Ще одна ідея українських депутатів – проводити "підхоронення". Це означає, що у вже існуючу могилу можна буде поховати померлого. Однак лише через 20 років з моменту останнього поховання. Давати чи не давати згоду на таку практику вирішуватиме власник (утримувач) могили. За відсутності останнього рішення прийматиме місцева влада.

Другие новости