ПоддержатьУкраїнська

Канадська віза для українців подорожчає вдвічі

StopCor
StopCor

StopCor

Канадська віза для українців подорожчає вдвічі

У Канаді ще неготові надати безвізовий режим для України. Однак вводять нові правила в’їзду в країну. Не на користь мандрівникам.

Новину передає "Преса України".

У Канаді вирішили ввести збір біометричних даних мандрівників, які мають українське громадянство. Це означає, що бажаючі отримати канадську візу муситимуть здавати відбитки пальців й електронну фотографію.

Правило поширюватиметься абсолютно на всіх, як на туристів, заробітчан, так і на людей, які збираються переїхати в країну на постійне місце проживання чи прибувають на навчання.

Про це заявили у Міністерстві імміграції, громадянства та біженців Канади. У відомстві наголосили, що біометрію збиратимуть лише раз на 10 років. При цьому не важливо, на який термін була видана канадська віза.

Нове правило вступить в дію вже цього літа. Варто зазначити, що до консульського збору буде додана й плата за збір біометрії, а саме 85 канадських доларів, що еквівалентно 64 американським доларам, або ж 1680 грн.

Так, звичайна туристична віза коштуватиме не 100 канадських доларів, або ж 75 американських доларів, а 185 канадських або 140 американських доларів. Тобто 3676 грн.

Як повідомлялось раніше, у ЄС дали добро на введення нових правил для громадян третіх країн, які подорожують у рамках безвізу. Йдеться про заповнення онлайн-заяви на подорож, за яку заплатить мандрівник.

Другие новости