ПоддержатьУкраїнська

Корупція, війна на Донбасі та бідність — найбільші проблеми українців, — опитування

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Корупція, війна на Донбасі та бідність — найбільші проблеми українців, — опитування

Українці вважають корупцію, бідність та війну на Донбасі найбільшими проблемами країни. Також українці зазначають, що не відчувають жодних змін від проведених реформ. 

 Українці назвали три основних проблеми держави: корупція, війна на Донбасі та бідність Фото: з відкритих джерел

50% українців вважають найбільшою проблемою України корупцію, 42% — кризу на Донбасі, 37% — бідність. Про такі дані свідчить дослідження, проведене фондом "Демократичні ініціативи".

Цікаво, що попри ситуацію із пандемією ковіду, лише 18% респондентів відзначили доступ до медичних послуг як важливу проблему в Україні.

Щодо основних проблем для сімей українці назвали бідність (47%), доступ до медичних послуг (34%) та безробіття (34%).

Близько 45% громадян відзначають, що не помітили значних змін від реформ, 51% респондентів вважає, що говорити про наслідки реформ можна лише через 4-5 років. Позитивні зміни відчули лише 2% опитаних.

До речі, як позитивні наслідки реформ українці розцінюють збільшення доходу родини (55%), зростання економіки (55%), а також можливість отримання якісних державних послуг (41%).

Понад 90% респондентів переконані, що чиновники, замішані у корупційних схемах мають бути звільнені зі своїх посад.  Водночас 66% українців вірять, що будь-яке питання з посадовцями можна розв'язати за допомогою "винагороди".

Половина громадян дотримується думки, що не зможе здобути вищу освіту чи отримати медичну допомогу, якщо не дадуть потрібним людям хабаря. Однак 65% все ж згодні з тим, що відповідальність має нести не лише той, хто бере хабар, але й той, хто пропонує.

Нагадаємо, що за даними нещодавнього соціологічного опитування, Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків. 31,9% респондентів заявили, що за жодних обставин не проголосують за нього знову.

Другие новости