ПоддержатьУкраїнська

Кримчан налякали послання від "Правого сектора"

StopCor
StopCor

StopCor

Кримчан налякали послання від 'Правого сектора'

У кількох населених пунктах окупованого Криму 27 лютого невідомі, які назвалися кримськими партизанами, розкидали проукраїнські листівки. Серед них були й послання від "Правого сектора".

Кримчан налякали послання від ''Правого сектора''

Провокація налякала місцевих жителів, стверджує проросійський блогер з Криму Олександр Горний.

"Вчора вранці з'явилася інформація, що невстановлені особи розкидали невеликі листівки з досить сумнівними зображеннями та закликами до кримчан. Було дві листівки. Одна із зображенням символіки "Правого сектора" (забороненої в Росії терористичної організації), а друга з написом на тлі українського прапора такого змісту: "Співвітчизники! Ми, партизани Криму, хочемо повідомити, що нами виконуються завдання з повернення Криму! Всі зрадники будуть покарані! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!" – повідомив блогер.

За його словами, листівки знайшли на своїх вулицях жителі Коктебеля, Феодосії, Щебетовки та Судака. Нібито деякі свідки розповіли, що листівки розкидалися з машини, проте осіб її водія і пасажирів вони не бачили. Сам Горний зібрав кілька листівок на узбіччі поблизу Блакитної затоки. Камер відеоспостереження, каже, тут немає.

Блогер опублікував фото зібраних листівок. Він звернув увагу на те, що вони, найімовірніше, були роздруковані вручну на принтерах, причому різних, оскільки колір на деяких з них, розмір шрифту і розташування тексту не ідентичні. Нарізали листівки також вручну, стверджує Горний.

"Все це можна було б порахувати тупим хуліганством, якби не дати, коли були розкидані ці листівки й сам зміст цих листівок. Нагадаю, що рівно три роки тому, 26-го лютого 2014 року під стінами кримського парламенту відбулося зіткнення двох сторін... Упевнений, що в Криму залишилося досить багато радикальних прихильників Чубарова і Джемілєва і вони чекають реваншу, деякі цього і не приховують. Напевно, діяла група людей, яка не побоялася розкидати ці листівки", – припустив блогер.

За його словами, листівки розбурхали кримчан, оскільки російські спецслужби не запобігають подібним інцидентам і не реагують на них належним чином. Горний звернувся до "друзів з ФСБ", які виявилися не в курсі ситуації. А в листівках, підкреслив він, були погрози розправи зі зрадниками. Очевидно, припустив блогер, малися на увазі всі кримчани, які пішли на референдум про визнання Криму російським.

Нагадаємо, в окупованому Криму з'явилися листівки, які дискредитують Російську Федерацію. Зокрема, листівки про "зраду" Москви щодо Криму з'явилися по всьому Сімферополю.

Другие новости