ПоддержатьУкраїнська

У Криму Росія пустила українські кораблі на запчастини

StopCor
StopCor

StopCor

У Криму Росія пустила українські кораблі на запчастини

Командувач військово-морського флоту України Ігор Воронченко заявив, що Російська Федерація пустила на запчастини кораблі ВМС України, які залишились в окупованому Криму.

Новину повідомляє "Преса України".

За словами Воронченка, український корабель "Костянтин Ольшанський" став донором – його запчастини використовують для ремонту кораблів ВМС РФ. А малі протичовнові кораблі "Луцьк" та "Тернопіль" окупанти використовують для охорони українських газових родовищ.

"Українські кораблі стоять окремо, їх виділили як техніку іноземної держави, але за нашими даними, вони існують як донори. Їх розкомплектовують. Ми маємо певні дані, за коефіцієнтом готовності Чорноморського флоту, як бачите, у них постійно курсує "сирійський експрес". Великі десантні кораблі постійно йдуть на перехід моря", – сказав Ігор Воронченко.

Також командувач військово-морського флоту України висловив надію, що зусиллями міжнародної спільноти можна буде якось врятувати ще не знищені українські кораблі.

Раніше, в березні 2014-го року без бою був зданий останній корабель військово-морських сил України в Криму. Техніка перейшла під контроль Російської Федерації. Україна вивела війська з півострова.

Нагадаємо, командувач військово-морських сил України Ігор Воронченко розповів, що західні партнери розглядають можливість укомплектування України військовими кораблями, які необхідні для патрулювання Чорного моря.

Другие новости