ПоддержатьУкраїнська

Криміногенна ситуація на Львівщині перевищує показники по всій країні

StopCor
StopCor

StopCor

Криміногенна ситуація на Львівщині перевищує показники по всій країні

У минулому році на Львівщині показники зростання злочинності перевищили середні показники по всій країні більш ніж у два рази.

Про це повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

"Криміногенна ситуація в області викликає у мене занепокоєння. Доводиться констатувати зростання кримінальних правопорушень на 11%, що вдвічі більше, ніж показник по Україні - 4,9%», – заявив Квятківський 17 лютого.

У 2016 році кількість злочинів середньої тяжкості на Львівщині зросла на 23%, а тяжких злочинів стало більше на десять відсотків, зазначив прокурор.

За його словами, кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень збільшилася на 26%, на 23% стало більше грабежів, на 14% почастішали викрадення автомобілів. Автомобільні номери стали частіше красти на 142%, також зросла кількість квартирних крадіжок - на 84%, додав він.

З листопада 2015 року по лютий минулого року не було унормовано ведення оперативно-розшукової діяльності, через що вона припинилася взагалі, пояснив Квятківський причини зростання злочинності в області.

Також, за його словами, у відділеннях слідства та карного розшуку на Львівщині існує нестача кадрів. Так, в підрозділах карного розшуку вакантними є понад сто посад, така ж ситуація спостерігається в слідчих підрозділах, розповів прокурор.

"На сьогодні можемо констатувати відсутність 100 співробітників карного розшуку і 100 співробітників слідства. У Шевченківському відділі поліції Львова на роботі 9 слідчих, а 32 посади вакантні. У Сихівському відділі – 15 вакансій, в Галицькому відділі – 10, а в Бориславі з 6 слідчих працює тільки один", – повідомив він.

Ще 21 вересня 2016, тодішня керівник Нацполіції Хатія Деканоідзе заявляла, що за останній час злочинність в Україні зросла на 23%. Вона зазначила, що близько 60% - крадіжки майна, викликані надзвичайно низьким рівнем життя українців.

Нагадаємо, 12 лютого, у Львові на вулиці Городоцькій п'яний чоловік кинув гранату у двір багатоповерхівки. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Другие новости