ПоддержатьУкраїнська

У ЗСУ повідомили про нові втрати серед військових

StopCor
StopCor

StopCor

У ЗСУ повідомили про нові втрати серед військових

Незаконні збройні формування на Донбасі 62 рази за добу, 19-20 лютого, порушили режим тиші. З важкого та іншого озброєння вони відкривали вогонь на всіх трьох напрямках. В результаті у сил АТО один 200-ий та один 300-ий.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів загарбники обстрілювали Гнутове, Новотроїцьке, Лебединське та Зайцеве. З гранатометів та великокаліберних кулеметів – Гнутове, Павлопіль, Гранітне, Водяне. БМП неодноразово вели вогонь по Широкиному. Протитанкові ракетні комплекси – по Водяному, а по Авдіївці – снайпер", – йдеться в повідомленні прес-центру.

На Донеччині бойовики застосували проти сил АТО 120-мм та 82-мм міномети в поєднанні з гранатометами та стрілецькою зброєю. З цих видів зброї вони гатили під Опитним, Авдіївкою, Троїцьким, Зайцевим, Луганським, Новгородським та Кам'янкою.

Нелегко прийшлося й українським бійцям, що стоять на Луганському напрямку. По них відкривали інтенсивний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Найбільше вогневих атак прийшлося на населений пункт Валуйське.

У штабі АТО тим часом просять жителів Донбасу не торкатися снарядів та їх уламків, якщо вони були виявлені поблизу їхніх домівок. Спершу їх та місце падіння мають обстежити правоохоронці. Це потрібно для того, щоб зафіксувати впалий боєприпас у первинному вигляді, щоб потім можна було представити його як доказ у суді проти Росії.

Нагадаємо, проросійські бойовики продовжили обстрілювати позиції української армії на всіх напрямках фронту, використовуючи важку артилерію. Станом на 18:00 відбувся 41 ворожий обстріл. Внаслідок цього один військовий ЗСУ отримав поранення.

Другие новости