ПоддержатьУкраїнська

Ляшко: Найближчим часом вакцинованих препаратом CoronaVac будуть пускати у ЄС

StopCor
StopCor

StopCor

Ляшко: Найближчим часом вакцинованих препаратом CoronaVac будуть пускати у ЄС

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом Європейський союз буде пускати до себе людей, які вакцинувалися препаратом CoronaVac.

 Фото: Facebook

Про це повідомляє Українська правда.

"Найближчим часом ЕМА (медрегулятор ЄС, – ред.) внесе CoronaVac у свій перелік (схвалених вакцин, – ред.). Я комунікував з європейським регіональним директором бюро ВООЗ і з колегами в Єврокомісії.

Всі кажуть, що питання на часі і найближчим часом питання розглянуть, і зі всіма вакцинами, визнаними ВООЗ, дозволять подорожувати по ковідному сертифікату", - заявив Ляшко.

Голова МОЗ зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я визнала вакцину CoronaVac (1 червня), а зараз подібний процес триває у ЄС.

Ляшко наголосив, що всі вакцини, які використовують в Україні, визнані ВООЗ. За його словами, не варто вибирати між вакцинами, бо "найкраща вакцина – та, яка введена в організм і вже працює".

Нагадаємо, 15 липня Рада Європейського Союзу внесла Україну у список держав, щодо яких країнам-членам ЄС рекомендовано зняти ковідні обмеження на в’їзд.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, в Україні зафіксували понад 180 нових випадків COVID-19.

Другие новости