ПоддержатьУкраїнська

Малий бізнес під загрозою: хто поклав око на землю під торговими павільйонами у Кропивницькому?

StopCor
StopCor

StopCor

Малий бізнес під загрозою: хто поклав око на землю під торговими павільйонами у Кропивницькому?

У Кропивницькому міська влада намагається демонтувати торгові павільйони дрібних місцевих підприємців. Як виявилося, зацікавленою стороною, якій нібито належить земля під цими павільйонами, є м’ясокомбінат «Ятрань», який, за дивним збігом обставин, належить одіозному меру міста – Андрію Райковичу.

В обласному центрі павільйони цього виробника зустрічаються буквально на кожному кроці. Наприклад, один величезний кіоск встановили просто посеред тротуару, через що перехожі щоразу ризикують потрапити під машину. Проте, на думку очільників Кропивницького, містянам заважає не цей, а інший павільйон, що межує із зупинкою транспорту.

В день приїзду знімальної групи «СтопКору» до Кропивницького саме спливав термін, в який орендарі мали демонтувати споруду. Аж раптом – несподіванка від міської ради: на вході до павільйону наклеїли об’яву по те, що його демонтують до 29 червня. Погодьтеся, досить дивним чином Кропивницька міська рада тепер надсилає офіційні документи.

Аж тут ще один сюрприз. Під час зйомки підприємцю Костянтину Загребельному зателефонували з мерії та запросили прийти. Журналісти «Стоп Корупції» сподівалися, що хоча б тепер зможуть отримати копію протоколу, але – дарма.

«Мені протокол не вручили, сказали, моє звернення ще до них не надходило. Мені просто хотіли вручити копію документа, який сьогодні вранці був приклеєний на дверях мого торгового павільйону. Знову ж таки у мене немає поки жодних можливостей, жодних документів, з якими я можу оскаржити рішення цієї комісії в суді», – обурюється бізнесмен.

Міськрада пообіцяла, що надасть усі документи, коли вони будуть готові. Тож поки підприємці чекають, «СтопКор» починає розслідування, чому мер Кропивницького знищує місцевий бізнес.

Дізнавайтесь деталі розслідування з сюжету. 

https://youtu.be/7pFIVwfntvA

Другие новости