ПоддержатьУкраїнська

Мер Миколаєва визнав, що у місті є корупція з похованнями

StopCor
StopCor

StopCor

Мер Миколаєва визнав, що у місті є корупція з похованнями

Враховуючи витрати з бюджету на вивезення померлих та кількість похованих, виходить, що більше 2 тисяч мерців самі пішли на цвинтар.

Під час відкритої апаратної наради, сьогодні, 14 березня, торкнулися питань поховань у місті. Як повідомив мер Олександр Сєнкевич, Департамент житлово-комунального господарства міської ради більше не буде вивозити померлих з місць подій. Про це повідомили у прес-службі міськради.

За словами мера, нелогічно, що перевезенням померлих опікується одразу дві установи: Департамент ЖКГ і соцзахисту: "Виходить, що якщо людина померла на вулиці, і у неї немає родичів, або родичі відмовилися, то підвозом її тіла на судово-медичну експертизу (СМЕ) займається департамент ЖКГ. А вже забирає тіло і займається захороненням департамент праці та соціального захисту населення. Навіщо це робиться? Незрозуміло", - сказав мер.

Міський голова додав, що щорічно місто витрачає 1, 7 млн гривень на вивезення померлих (це на 2,5 тисячі осіб), а поховано, наприклад, минулого року - 96: "Виходить, що із СМЕ самі на цвинтар пішли 2400 осіб. Ось і корупція. Це громадськість звернула увагу на дану проблему. І ми її вирішимо", - сказав Олександр Сєнкевич.

Він також повідомив, що зараз змінюється частина регуляторних актів і будуть вноситися поправки і до рішень міськради, щоб весь цей процес зробити логічним.

Другие новости