ПоддержатьУкраїнська

Мешканець Донеччини сяде в тюрму за порушення авторських прав ліцензійного продукту

StopCor
StopCor

StopCor

Мешканець Донеччини сяде в тюрму за порушення авторських прав ліцензійного продукту

Суд міста Маріуполь визнав місцевого жителя винним у порушенні авторського права угорської фірми «Graphisoft SE», його засуджено до 1 року позбавлення волі. Відомо, що чоловіку 22 роки, він раніше мав судимість.

Нагадаємо, на початку липня 2019 року, після невдалих спроб розбагатіти на крадіжках чоловік, видаючи з себе  «комп’ютерного майстра», розмістив на стовпах та під’їздах житлових будинків оголошення про те, що за невелику винагороду налаштує комп’ютерну техніку та встановить програмне забезпечення, зокрема програму «ArchiCAD 20», що використовується для 3D модулювання, авторські права на яку належать компанії «Graphisoft SE» (м. Будапешт, Угорщина), повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Після отримання правоохоронцями від представника правовласника, чий офіс знаходиться у м. Києві, інформації про факт порушення авторських прав слідчими під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2 розпочато досудове розслідування, та завдяки злагодженій роботі працівників Донецького управління кіберполіції та дільничних інспекторів Кальміуського відділення поліції особи зловмисника та потерпілих, які встигли скористуватись його послугами, встановлено.

Загальна сума матеріальної шкоди, завданої іноземній компанії, склала 3850 євро, тобто близько 112 тис грн.

Другие новости