ПоддержатьУкраїнська

Мешканці Авдіївки просять українських військових не здавати місто

StopCor
StopCor

StopCor

Мешканці Авдіївки просять українських військових не здавати місто

Користувачів мережі вразило відео зі зверненням мешканки Авдіївки до українських військових. Зі сльозами на очах жінка попросила їх тримати місто під своїм контролем.

Мешканці Авдіївки просять українських військових не здавати місто

Відео зняла волонтер Анна Домбровська, яка привезла зібрану гуманітарну допомогу для жителів Авдіївки. Вона випадково стала свідком того, як мешканка Авдіївки прийшла в пункт обігріву, організований силовиками. Жінка почала плакати. Працівники ДСНС з чоловіком в камуфляжі підійшли до неї та запитали, що сталося.

"Будь ласка, не здавайте Авдіївку!" – почули вони слізну відповідь.

Силовики втішили жительку міста і заспокоїли її, запросивши погрітися і випити чаю. Вони переконали її, що місто знаходиться під контролем ЗСУ та його ніхто здавати не буде.

"В Авдіївці на стадіоні розташований мобільний пункт обігріву ДСНС (ГСЧС). Психологічну та гуманітарну допомогу жителям міста надають волонтери християнських організацій і військові капелани. Працює польова кухня. Є гарячий чай і їжа. Працюють електрогенератори. Ситуація в місті важка, але стабільна. Паніки немає. Поступово йде евакуація жителів старої частини міста та дітей", – описує Домбровська ситуацію в місті.

Нагадаємо, окупанти розпочали підготовку в Донецьку мітингу, на якому місцеве населення буде закликати Росію вести війська для протистояння із ЗСУ.

Другие новости