ПоддержатьУкраїнська

Мецгеру вручили підозру

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Мецгеру вручили підозру

Євгену Мецгеру вручили підозру після нападу на журналістів "Схем".

 Євгену Мецгеру вручили підозру

Правоохоронці вручили Євгену Мецгеру підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Мецгеру погрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи обмеження волі до 5 років.

Окрім нього, підозру за цією ж статтею отримав ще один співробітник банку. Також слідчі з'ясовують особу третього працівника банку, який потрапив на відео.

Сам Мецгер підтверджує інформацію про отримання підозри. Відповідним документом він поділився на своїй сторінці у фейсбуці.

"Я готовий у повному обсязі співпрацювати зі слідством", – прокоментував він.

Нагадаємо:

  •  4 жовтня під час зйомок в "Укрексімбанку" на журналістів "Схем" скоїли напад. Їх закрили у кабінеті, відібрали техніку та стерли усі записи із камер. Пізніше журналістам вдалося відновити стерті записи. На відео видно, що журналіст почав ставити питання щодо "ДНР", а також кредиту, який видав банк.
  • Журналістів запрошено для проведення допиту у якості потерпілих. Прокуратура також опитає представників банку.
  • Офіс Президента висловив свою офіційну позицію у справі. Вони виступають за відсторонення Мецгера та проведення ретельного розслідування, підкреслюючи важливість свободи слова в Україні.
  • Мецгер склав свої повноваження на час проведення розслідування.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Євген Мецгер вибачився перед журналістами після акції протесту, яку провели активісти ВГО "Стоп корупції" під стінами "Укрексімбанку".

Другие новости