ПоддержатьУкраїнська

"Ми ставимо незручні запитання мерам і прокурорам", – Богдан Хмельницький про антикорупційні рейди

StopCor
StopCor

StopCor

'Ми ставимо незручні запитання мерам і прокурорам', – Богдан Хмельницький про антикорупційні рейди

Один з головних антикорупційних трендів сьогодення – активізація громадської діяльності та розслідувальної журналістики у регіонах. За минулий рік кількість місцевих осередків ГО "Стоп корупції" збільшилася до 65. Про це повідомив координатор організації Богдан Хмельницький.

https://www.youtube.com/watch?v=oG3uRbEHPxo&t=894s

"65 осередків по всій країні – це достатньо велика кількість, і мені подобається, коли ми збираємось усі разом. Кожне відкриття осередку – для нас свято. Наші активісти приїжджають з усієї країни й у рамках спільного рейду ми ставимо незручні запитання мерам, поліції, прокуратурі. Чому ми це робимо? Просто щоб підставити плече одне одному", – розповідає Богдан.

Кількість осередків ГО ''Стоп корупції'' сягнула 65

Пан Хмельницький додає: пишається своєю командою. Адже і журналісти, і правозахисники на цих виїздах щодня ризикують власною безпекою і здоров'ям.

Нагадаємо, рік тому за боротьбу з піщаними нелегалами стопкорівці мало не поплатилися життям. У січні 2019-го на столичних Видубичах на місці незаконного видобутку банда "тітушок" у масках напала на знімальну групу "Стоп корупції".

Посібники піщаних нелегалів розтрощили автівку і жорстоко побили медійників

Наслідком кривавого побиття став вибитий зуб в одного з журналістів, а в оператора – гематома на потилиці та провали в пам'яті. Автомобіль, на якому приїхали журналісти, просто порубали сокирою.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"