ПоддержатьУкраїнська

Міграція з України в Польщу постійно зростає: у Варшаві оцінили, чи може це вплинути на призупинення безвізового режиму між Києвом та ЄС

StopCor
StopCor

StopCor

Міграція з України в Польщу постійно зростає: у Варшаві оцінили, чи може це вплинути на призупинення безвізового режиму між Києвом та ЄС

Кількість українських громадян у Польщі стає все більшою.

Про це інформує "Діалог.UA", посилаючись на польські ЗМІ.

З початку дії безвізу, тобто з 11 червня 2017 року до кінця вересня, в рамках безвізового режиму українські громадяни перетнули українсько-польський кордон 644 тисяч разів.

Про це повідомив у понеділок прес-секретар Управління з питань іноземців Польщі Якуб Дудзяк.

"Міграція з України в Польщу постійно зростає, однак темпи міграції поки істотно не вплинуть на скасування візового режиму між Україною і ЄС", – оцінив Дудзяк.

Як підкреслив він, "порівнюючи чотиримісячні періоди до і після введення безвізового режиму, збільшення кількості приїжджих до Польщі громадян України становить менше ніж 9 відсотків".

За даними Прикордонної служби Польщі, з лютого по травень 2017 року Польщу прибули 3 мільйони 360 тисяч громадян України. У період з червня по вересень налічується 3 мільйони 650 тисяч осіб, тобто на 9% більше (290 тисяч чоловік).

Громадяни України, які прибувають до Польщі в рамках безвізового режиму, можуть працювати на території Польщі за умови, що вони мають документи, такі як відповідний дозвіл на роботу.

Відзначимо, в тому випадку, якщо українці почнуть масово виїжджати з України в пошуках кращого життя в країнах Європи, то ЄС має право зупинити роботу безвізового режиму.

Другие новости