ПоддержатьУкраїнська

МЗС спростовує інформацію про захоплення українського літака в Афганістані

StopCor
StopCor

StopCor

МЗС спростовує інформацію про захоплення українського літака в Афганістані

Про це в коментарі Укрінформу розповів речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Захоплених українських літаків в Кабулі чи деінде немає. Інформація про "захоплений літак", яку тиражують деякі ЗМІ, не відповідає дійсності", - зазначив він.

Ніколенко підкреслив, що всі літаки, які залучала наша держава для евакуації громадян із Афганістану, безпечно повернулися до України.

Речник МЗС підкреслив, що заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін, на якого посилаються ЗМІ, загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.

За його словами, потрібно розуміти, що ситуація в аеропорту наближена до хаосу, багато людей намагаються зачепитися хоча б за якусь можливість залишити країну, і треба було забезпечити, щоб необхідні люди сіли на необхідний літак в безпечних умовах і далі безпечно повернулися додому.

"МЗС залишається на зв‘язку із українцями, які продовжують залишатися в Афганістані, і пропрацьовує можливі безпечні шляхи їхньої евакуації", - запевнив Ніколенко.

Водночас він нагадав, що наразі було три евакуаційні рейси, які вивезли 256 людей.

Раніше у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна, що минулої неділі в аеропорту Кабула невідомі озброєні люди захопили наш літак, який мав забезпечити евакуацію громадян з Афганістану.

Джерело: Укрінформ

Другие новости