ПоддержатьУкраїнська

На Черкащині шахраї видурили у пенсіонерів майже мільйон гривень

StopCor
StopCor

StopCor

На Черкащині шахраї видурили у пенсіонерів майже мільйон гривень

На Черкащині шукають шахрайок, які видурили у пенсіонерів близько мільйона гривень.

З початку року в Черкасах зафіксовано більше 20 випадків шахрайств пов'язаних з обміном гривні. Жертвами аферистів стали літні люди, яким було завдано збитків на суму близько мільйона гривень, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу управління Нацполіції області.

До Черкаського відділу поліції надійшла низка звернень від пенсіонерів міста про шахрайські дії стосовно них. Як з'ясували правоохоронці, шахраї - дві жінки, невисокого зросту, віком приблизно 35-40 років діяли за схожою схемою. Вони зустрічали на вулиці потерпілих, представилися соціальними працівниками, пропонували матеріальну допомогу. Потім розповідали вигадану легенду, що керівництвом держави ухвалено рішення про обмін українських гривень на гривні нового зразка та пропонували пенсіонерам показати, які саме купюри потребують обміну.

Потерпілі, не перевіряючи документів візитерів, без остраху впускали їх до себе додому, діставали збереження зі своїх схованок та надали їх жінкам для перепису серії і номеру кожної купюри. Після чого жінки повертали кошти пенсіонерам і слідкували, куди вони їх покладуть. Потім одна із жінок заводила якусь розмову, а тим часом інша непомітно викрадала кошти.

Слідчим відділом Черкаського відділу поліції відкрито низку кримінальних проваджень за частинами 2 та 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення зловмисникам загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Другие новости