ПоддержатьУкраїнська

На Прикарпатті розглянуть справу ректора-хабарника Віктора Басая

StopCor
StopCor

StopCor

На Прикарпатті розглянуть справу ректора-хабарника Віктора Басая

5 травня в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбулося засідання у справі відомого освітянина-правника Віктора Басая, якого в грудні минулого року спіймали на отриманні коштів від студентів навчального закладу, в якому він працював, пише місцеве видання "Галка".

Нагадаємо, 9 грудня 2015 року директора Прикарпатського юридичного інституту Національного університету "Одеська юридична академія" спіймали на отриманні хабара за допуск до зимової сесії.

4 квітня прокуратура і захист Басая заклопотали, аби його справу слухали в іншій області. Це подання направили у Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ і чекали відповіді.

На нинішнє засідання представник прокуратури не прийшов. В суді наголосили, що завчасно направили прокуратуру офіційне повідомлення та телефонограму, однак причина його неявки невідома. В підсумку вирішили засідати без нього.

Сьогодні в суді повідомили, що 16 квітня Вищий спецсуд відмовив в поданні Апеляційного суду. Мотивація – відсутність підстав аби цю справу слухали в іншій області. Відтак Апеляційний суд вийшов до нарадчої кімнати вирішити, який суд Прикарпаття має розглядати цю справу.

Як відомо, екс-директора Прикарпатського юридичного інституту національного університету "Одеська юридична академія" Віктора Басая затримали під час отримання коштів від студентів 9 грудня 2015 року. У вузі одразу ж заявили, що чоловік на момент злочину вже не працював його директором. Однак у військовій прокуратурі цю інформацію спростували.

На Прикарпатті розглянуть справу ректора-хабарника Віктора Басая

Другие новости