ПоддержатьУкраїнська

На Хмельниччині "працівник соцзахисту" ошукав довірливих громадян на 27 тис. грн.

StopCor
StopCor

StopCor

На Хмельниччині 'працівник соцзахисту' ошукав довірливих громадян на 27 тис. грн.

Під приводом проведення грошової реформи шахрай виманив у потерпілих всі заощадження.

П'ятого грудня, до сестер-пенсіонерок із села Мшанець Старосинявського району завітав чоловік, який представився працівником соцзахисту, і під приводом проведення грошової реформи виманив у потерпілих 27 тисяч гривень, повідомляє Depo.Хмельницький.

"86 та 77-річні сестри живуть разом в будинку на околиці села. Вчора близько 11.00 години до них завітав незнайомий чоловік повної тілобудови років 40-45-ти і представився працівником соцзахисту. Гість повідомив пенсіонеркам, що це останній день, коли в країні ходять гривні. Мовляв, відзавтра держава переходить на євро. У зв'язку з цим працівники соцзахисту допомагають самотнім і немічним пенсіонерам обміняти гроші і не втратити свої заощадження", - йдеться у повідомленні поліції.

Шахрай склав усі гроші, які є в будинку у конверт і опечатав. А потім передав назад потерпілим і наказав не відкривати до завтра, поки не прийде листоноша і не обміняє гривні на євро.

Через деякий час одна із потерпілих вирішила зателефонувати і розповісти про несподіваний візит своєму племіннику. І вже родич наказав тітці терміново телеіонувати до поліції. Розпечатавши конверт, бабусі побачили замість грошей звичайні папірці.

"Опитавши мешканців села, правоохоронці встановили, що шахрай-гастролер приїхав у село на автомобілі, зайшов лише до однієї хати і після цього поїхав геть. За фактом шахрайства наразі відкрито кримінальне провадження. Працівники поліції працюють над встановленням та затриманням зловмисника" - йдеться у повідомленні.

Другие новости