ПоддержатьУкраїнська

На Київщині посадовці міськради привласнили землі для переселенців та АТОвців

StopCor
StopCor

StopCor

На Київщині посадовці міськради привласнили землі для переселенців та АТОвців

На Київщині співробітники Служби безпеки України викрили посадових осіб Обухівської міської ради на незаконному відчуженні земельної ділянки, що належить до комунальної власності.

Протиправний механізм організували міський голова разом із керівниками земельного та юридичного відділів, членами виконкому міськради та депутатом ще однієї міськради області.

Під виглядом реалізації у столичному регіоні державних соціальних програм із забезпечення житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб зловмисники вивели із власності громади один гектар землі.

Ділянку, оформлену на підставних осіб місцевого обслуговуючого кооперативу, зловмисники передали київському забудовнику під зведення елітного комерційного житла. Прибуток від продажу квартир у житловому комплексі мав осісти у кишенях посадовців.

Через дії зловмисників понад півтисячі громадян не отримають соціального житла. За оцінками експертів оборудка завдала державі понад 4 мільйони гривень збитків, передає пресцентр СБУ.

Наразі на незаконно вилучену земельну ділянку накладено арешт. Відкрито кримінальне провадження. П'ятьом організаторам схеми, включно з мером, здійснено повідомлення про підозру.

Другие новости