ПоддержатьУкраїнська

На Львівщині обрали громраду при податковій службі (фото)

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

На Львівщині обрали громраду при податковій службі (фото)

Установчі збори з формування нового складу громадської ради при Головному управлінні Державної податкової служби Львівщини відбулися 16 лютого. Представник ВГО «Стоп корупції» Віктор Палас учетверте ввійшов до складу цього дорадчого органу.

 У Львові відбулись установчі збори громради при ДПС Фото: СтопКор

35 представників громадських інституцій Львівщини увійшли до нового складу громадської ради при ДПС Львівщини.  Серед них – заступник керівника Львівського відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Віктор Палас.

Про це повідомили у Львівському осередку «Стоп корупції».

Установчі збори з формування персонального складу відбулися 16 лютого. Ініціативна група допустила до участі в громраді 37 людей із 40 кандидатів: трьох претендентів відсіяли.

Активісти кажуть про певну плутанину з кількістю учасників установчих зборів.

«На 14 годину, коли розпочалося засідання, у залі зареєструвалися 33 особи. Утім, у протоколі та у виборчих списках їх було чомусь 36», — дивується активіст.

 Кількість учасників у протоколі не відповідала  кількості зареєстрованих учасників установчих зборів Фото: СтопКор

У результаті голосування до громради увійшли 35 учасників, переважна більшість із яких уже не вперше обираються до складу ради. Відомий львівський активіст від «Стоп корупції» Палас уже вчетверте обраний до громради. Зі структури минулого складу дорадчого органу він публічно вийшов. Каже, що громадська рада при ДПС Львівщини минулого скликання не підтримувала ініціативи громади,

«Ми неодноразово виносили на розгляд громради ініціативу взяти під контроль такі гучні справи як повернення податкового боргу Лесі Софієнко, яка винна державі 45 млн грн. Утім, такі резонансні справи ігнорували. Натомість члени громради були зайняті власними питаннями та лобіюванням інтересів певних підприємств. Мені це не сподобалось, я  вийшов зі складу дорадчого органу», — розповів Віктор.

 Установчі збори громради при ДПС Львівщини Фото: СтопКор

«Сподіваюся, цього разу буде не так, як минулого! Нагадаю, минулого разу, на мою думку, було непрофесійно, незаконно, упереджено та нерозумно», — зазначив Віктор Палас.

Знову подати свою кандидатуру до громради його вмовили колеги-громадські активісти. Переконали, що цього разу громрада більше схильна до взаємодії, адже до неї увійшла певна кількість активних людей, які налаштовані підтримувати громадські ініціативи.

Віктор заявив, що і цього разу формування громради було не досить публічним і відкритим. Інформаційних повідомлень він не бачив.  Про час подання документів, збір ініціативної групи й інші технічні деталі активісти дізнавалися самостійно, телефоном від колег.

Через велику кількість учасників, які прибули з усієї області, вирішили поєднати установчі збори з обранням керівного складу ради.

 Обрали керівництво громради при ДПС Львівщини Фото: СтопКор

У цей же день відбулось і засідання, де обрали голову Громадської ради та його заступників.

«Цього разу було більше кандидатів на посаду голови Громадської ради. На місце очільника претендували 4 кандидати. Обрали ж попереднього керівника громради», — розповів Палас.

16 лютого на установчих зборах був присутній новий виконувач обов’язків голови Державної податкової служби Львівщини Андрій Щербак. Він запевнив, що готовий до всебічної співпраці з представниками громадянського суспільства Львівщини.

Представник «Стоп корупції» зауважив, що оновлений склад громадської ради при ДПС Львівщини буде більш ефективним у своїй роботі.

Нагадаємо:

  • Як повідомляв «СтопКор», львівські активісти звернулися до ДПС області з вимогою проконтролювати стягнення мільйонних боргів зі злісної неплатниці податків Лесі Софієнко. Вони провели у Львові з’їзд осередків, навідались до податкової та поспілкувалися з тодішнім головою львівської ДПС.

Другие новости