ПоддержатьУкраїнська

Протидія ДТП і контроль правоохоронців: у Харкові громрада провела круглий стіл

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Протидія ДТП і контроль правоохоронців: у Харкові громрада провела круглий стіл

25 листопада в Харківському національному університеті імені Каразіна відбулося розширене засідання комітету законності та порядку, ТРО та мобілізації громради при ОДА Харківщини. У заході, організованому громадськістю, взяли участь правоохоронці, депутати місцевих рад, чиновники, юристи. Учасники круглого столу обговорили механізми громадського контролю за роботою правоохоронних органів, а також презентували концепцію заходів із підвищення рівня безпеки на дорогах Харківщини.

 У Харкові відбувся круглий стіл за ініціативи громадської ради при ОДА Фото: СтопКор

Масштабний круглий стіл за участі правоохоронців, чиновників, депутатів і громадськості організували за ініціативи громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. Зокрема, комітету громради із законності та порядку, ТРО та мобілізації. Виконувачем обов’язків очільника цього комітету є керівник регіонального відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Сергій Усов.

За відгуками присутніх, захід став безпрецедентним за значенням і мав великий суспільний резонанс.

25 листопада в приміщенні Харківського національного університету імені Каразіна зібралися більш як 20 осіб  на запрошення громадської ради при ОДА. Зокрема, у заході взяли участь: начальник Департаменту оборони, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов, заступник керівника ГУ Патрульної поліції Харківщини Роман Скицький, представниця Головного слідчого управління НП області Анастасія Хапіліна, представник новоствореної при обласній прокуратурі екологічної прокуратури Сергій Ковальов, представниця управління Державної податкової служби області Людмила Охріменко, очільник громадської ради при Харківській районній раді, а також депутати місцевих рад, правозахисники, юристи та представники громадськості Харківщини.

Серед питань порядку денного – контроль за роботою правоохоронців, екологічні проблеми та безпека на дорогах.

«Ми виступили з ініціативою направити представника Громадської ради при ОДА до конкурсної комісії з відбору кандидатів до регіонального батальйону патрульної поліції. У складі цієї комісії можуть бути представники громадськості. Керівництво ПП підтримало цю ініціативу. Також будемо ініціювати направлення представників громадськості до інших комісій із відбору кадрів», — розповів Сергій Усов.

Також він зазначив, що дієвим механізмом громадського контролю є участь громадськості в засіданнях і нарадах правоохоронців.

 Громадськість і правоохоронці обговорили низку актуальних питань Фото: СтопКор

З питання протидії екологічним злочинам домовилися про взаємодію представників громадськості з екологічною прокуратурою у напрямку збору інформації та обговорення шляхів подолання проблем.

Найболючішим питанням порядку денного було питання концепції заходів для підвищення рівня безпеки на дорогах Харківщини.

Адже Харків б’є рекорди за статистикою резонансних ДТП. Правоохоронці, чиновники, депутати, громадськість разом сформували програму. А її презентація відбулася на засіданні круглого столу, що його організувала громадська рада при ОДА.

Серед законодавчих ініціатив, які напередодні запропонували народні обранці під час координаційної наради  – збільшення штрафів і повернення кримінальної відповідальності за п’яне водіння, а також підняття зарплат патрульним поліцейським. Для запобігання аваріям також планують встановлювати попереджувальні білборди  на дорогах і реалізовувати місцевий медіапроєкт «Я свідок. Харків». Також, за програмою, хочуть покращити освітлення перехресть і встановити 1000 камер відеоспостереження. Громадськість зі свого боку планує встановити контроль за слідством у справах резонансних ДТП.

Проголосували прийняти програму за основу та допрацювати до наступних засідань комітету громадської ради.

«Круглий стіл пройшов конструктивно. Досягли багатьох важливих домовленостей щодо взаємодії громадськості та правоохоронних органів», — резюмував представник ВГО «Стоп корупції» на Харківщині Сергій Усов.

Нагадаємо:

  •  23 листопада в Харківській обласній прокуратурі відбулася спільна координаційна нарада керівників правоохоронних та державних органів, депутатів, а також громадськості. На ній обговорили стан безпеки на дорогах Харківщини у зв’язку із тим, що тут почастішали випадки гучних ДТП із жертвами. Стопкорівець Усов взяв участь у нараді.
  • 12 жовтня очільник Харківського регіонального підрозділу ВГО "Стоп корупції" Сергій Усов взяв участь  у  засіданні круглого столу, ініційованого громрадою при Харківській облдержадміністрації.  Захід присвячений проблемам організації навчання іноземних студентів, а також захисту їхніх прав в Україні. Представники громадськості разом із правоохоронцями домовилися створити міжвідомчу робочу групу для покращення умов навчання іноземців на Харківщині.
  • Також зазначимо, у Харкові водій позашляховика "Тойота" збив двох дітей, які переходили дорогу на зелене світло пішохідного переходу.

Другие новости