ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині довірливих громадян ошукали на 200 тис. грн

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині довірливих громадян ошукали на 200 тис. грн

Дві мешканки Заводського району, повіривши незнайомому телефонному співрозмовнику, втратили значну суму грошей.

У Миколаєві поліцейські встановлюють особу шахрая, який за декілька годин ошукав громадян майже на 200 000 гривень. Про це повідомили у поліції.

Так, до Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшла заява від 78-річної місцевої мешканки, яка повідомила, що 12 січня о 2:00 год. на її стаціонарний телефон зателефонував невідомий, який, назвавшись працівником поліції, повідомив, що її сина нібито затримано за скоєння кримінального правопорушення та, для "вирішення питання" потрібно сплатити певні кошти.

Схвильована жінка, не перевіривши отриману інформацію, віддала 300 доларів США та 1000 російських рублів чоловікові, який прийшов до неї додому. Аналогічний випадок стався тієї ж доби із 61-річною місцевою мешканкою. Жінка віддала майже 190 000 гривень за нібито визволення її сина з поліції незнайомцю, який чекав на неї біля будинку, що знаходиться по сусідству із помешканням вищезазначеної заявниці, о 5:00 ранку.

Обидві заявниці однаково описали зовнішність зловмисника: вік 40-45 років, ріст 170-175 см, міцної статури, волосся темне. Тож, за попередніми висновками поліцейських, до вчинення зазначених злочинів має причетність одна й та ж особа.

Слідчим відділенням Заводського відділу поліції розпочаті кримінальні провадження за ознаками чч.1 та 2 ст.190 КК України "Шахрайство", санкції яких передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років. Поліцейські вживають заходів щодо встановлення та затримання зловмисника.

Правоохоронці звертаються до громадян, які можуть допомогти встановити особу зловмисника та володіють інформацією про його місцеперебування, повідомити до Заводського відділу поліції за адресою: м. Миколаїв, вул.Біла, 44, або за телефонами (0512)34-11-98, 53-13-31, 102.

Другие новости