ПоддержатьУкраїнська

У Мінсоцполітики розповіли, скільки вимушених переселенців в Україні

StopCor
StopCor

StopCor

У Мінсоцполітики розповіли, скільки вимушених переселенців в Україні

Прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила про кількість вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції й анексованого Криму.

У відомстві відзначили, що станом на 16 січня на обліку перебуває 1 650 410 переселенців. З Донецької, Луганської областей та Криму на облік стали 1 329 425 сімей. З них 1 123 964 сім'ї звернулись за призначенням грошової допомоги, 1 037 360 сім'ям було призначено допомогу.

Кабінет міністрів створив в Україні інформаційну базу даних внутрішньо переміщених осіб. Таке рішення було прийнято в грудні минулого року.

Внутрішньо переміщені особи в Україні – категорія громадян України, іноземців або осіб без громадянства, котрі були змушені були покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту на Донбасі або окупації Криму. Таких осіб ще називають вимушеними переселенцями або просто переселенцями. Від біженців вони відрізняються тим, що не виїжджають за межі країни, громадянами якої є.

Раніше українські журналісти показали, як переселенці зі сходу адаптуються в до нового життя в західних областях України.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що уряд відновив соціальні виплати 80 тисячам переселенцям. За його словами, вони підтвердили, що проживають на території, яка підконтрольна  владі України.

Другие новости