ПоддержатьУкраїнська

На Прикарпатті висадили понад 4 тисячі хвойних дерев

StopCor
StopCor

StopCor

На Прикарпатті висадили понад 4 тисячі хвойних дерев

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В урочищі Перевал, що на Верховинщині, лісівники спільно з учасниками громадської організації Dzin Space розпочали акцію «Створюємо ліси разом». Проводиться вона у рамках програми Президента «Зелена країна». На площі один гектар учасники вміло висадили понад 4 тисячі саджанців ялини, ялиці, бука, модрини, кедра корейського», - повідомляє обласне управління лісового та мисливського господарства.

Тут зазначають, що восени на Верховинщині планують створити 15 га нових лісів. Для цього висадять 48 тисяч основних лісоутворюючих порід ялини, ялиці, бука, модрини, кедра.

На Прикарпатті висадили понад 4 тисячі хвойних дерев

Наразі вже заліснені 5 гектарів зрубів у Верховинському, Красницькому, Шибенському та Буркутському лісництвах.

Як повідомляло агентство, у червні розпочався екологічний проєкт «Зелена країна», в рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 мільйон гектарів. Для цього Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія».

Dzin Space – це ретрітно-фестивальна платформа, освітній центр, затишне місце серед незайманої природи Карпат.

Джерело: Укрінформ

Другие новости