ПоддержатьУкраїнська

На Рівненщині правоохоронцям вдалося врятувати двох учасниць "груп смерті"

StopCor
StopCor

StopCor

На Рівненщині правоохоронцям вдалося врятувати двох учасниць 'груп смерті'

В суботу, 18 лютого, у місті Дубно Рівненської області правоохоронці врятували від самогубства двох дівчат, які були учасницями так званих "груп смерті". На тілі 19-річних студенток були виявлені своєрідні порізи.

Про це журналістам повідомили в прес-центрі ГУНП в Рівненській області.

Поліцейські прибули до гуртожитку одного з навчальних закладів міста Дубно після отримання оперативної інформації від СБУ. Правоохоронці застали в кімнаті 19-річну дівчину зі Здолбунівського району, яка виявилася активною учасницею однієї з "груп смерті". На її тілі полісмени помітили кілька порізів різних типових для "китів" форм, з відповідними малюнками та написами.

В ході розмови з потерпілою виявилося, що вона не одна грає в небезпечну гру – в тій же суїцидальній групі зареєстрована її подруга. Дівчата вже встигли виконати перші вказівки та очікували наступних завдань о 22:00 того ж дня.

Правоохоронці негайно зв'язалися з батьками одногрупниці, яка теж потрапила в тенета "китів"-самовбивць. Після спілкування з поліцією обидві студентки видалилися з небезпечних груп в соціальній мережі.

Слід відзначити, що одним із завдань від адміністраторів "групи смерті" було запросити туди 50 своїх друзів, що обидві дівчини й зробили. Наразі правоохоронці намагаються встановити особи інших учасників суїцидальних груп, які проживають на території Рівненщини.

Нагадаємо, напередодні ведуча одного з українських телеканалів Тетяна Даниленко розповіла, чому так звані "сині кити" останнім часом набули широкої популярності серед підлітків з України, Росії та Білорусі. Журналістка назвала основні відмінності між культурами вищевказаних та європейських країн, які в прямому сенсі підштовхують дітей до смертельних ігор.

Другие новости