ПоддержатьУкраїнська

На Сумщині почастішали випадки шахрайських оборудок із сільгосптехнікою

StopCor
StopCor

StopCor

На Сумщині почастішали випадки шахрайських оборудок із сільгосптехнікою

Поліція розшукує зловмисників, які через інтернет продавали неіснуючий товар.

Двоє жителів Сумської області "повелись" на привабливі ціни сільськогосподарської техніки в інтернеті й натрапили на шахраїв, повідомляє сектор комунікації обласної поліції.

Оголошення про продаж міні-трактора 44-річний фермер побачив на сайті одного з інтернет-магазинів. Ціна товару була значно меншою за ринкову, тож вигідна пропозиція одразу його зацікавила. Не гаючи часу, він зателефонував на вказаний в оголошенні контактний телефон.

Чоловік, що взяв слухавку, представився торгівельним агентом та назвався Анатолієм. І запропонував покупцеві відразу перерахувати півтори тисячі гривень за доставку товару на свою банківську картку. Фермер погодився. За кілька хвилин після переказу авансу так званий "продавець" сам зателефонував покупцю та повідомив його, що умови продажу змінились і необхідна попередня стовідсоткова оплата. Після недовгої суперечки чоловіки зійшлись на частковій оплаті товару. Так шахрай-Анатолій отримав, ще більше 10 тис гривень від фермера. Але коли покупець набрав номер Анатолія, аби уточнити дату отримання товару, абонент вже був "поза зоною досяжності".

Нарешті зрозумівши, що став жертвою афериста, потерпілий звернувся по допомогу до поліції.

В подібну шахрайську пастку потрапив ще один житель Сумщини. Намагаючись зекономити на придбанні сільськогосподарської техніки, 32-річний громадянин вирішив купити трактора з інтернет оголошення. Одразу ж перерахував 35 тис гривень "продацеві" товару. Після чого "продавець" класично зник, змінивши сім-карту у своєму телефоні.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 кримінального кодексу України (шахрайство) та розпочали пошук шахраїв.

Другие новости