ПоддержатьУкраїнська

Начальник Донецької поліції про ДАІ: ви грабуєте на дорогах мирне населення

StopCor
StopCor

StopCor

Начальник Донецької поліції про ДАІ: ви грабуєте на дорогах мирне населення

Учора начальник ГУНП Донецької поліції В'ячеслав Аброськін провів нараду зі співробітниками поліції Донецької області, які відповідають за безпеку дорожнього руху. Головне питання, яке було озвучено на нараді - репутація і підготовка поліцейських, які відповідають за безпеку дорожнього руху.

Після зустрічі деякі співробітники Державтоінспекції будуть звільнені, передає кореспондент УНН.

За словами В.Аброськіна, колишні співробітники ДАІ "не перевиховалися" і продовжують займатися корупцією, що псує репутацію всієї поліції Донецької області. Також начальник ГУНП Донецької області повідомив, що переатестація, яка була проведена в минулому році, нічого не дала.

Журналісти вирішили перевірити і задали питання, яке було на переатестації у минулому році - з яких частин складається табельна зброя (пістолет Макарова), - одному зі співробітників, який був обраний випадково. Співробітник поліції заледве і з підказками колег назвав 5 частин ПМ (всього їх 7). У порівнянні з минулим роком - це "прогрес" (тоді ніхто зі співробітників ДАІ не зміг сказати, з яких частин складається їх табельна зброя, а іноді і навіть сказати - зі скількох частин складається пістолет Макарова).

"Ви продовжуєте займатися поборами. Ви грабуєте на дорогах мирне населення. Ви ховаєтеся в кущах, а потім вибігаєте і берете хабарі! Мені соромно. Ваша структура тягне вниз всю Донецьку поліцію. Хоча гроші, що ми витрачаємо на вас, ми могли б спрямувати на фінансування інших підрозділів і структур Донецької поліції!", - заявив на нараді В.Аброськін.

Як доказ, начальник Донецької поліції згадав недавній випадок з командиром одного з підрозділів поліції Донецької області, якого звинувачують в корупційних схемах. Зауважимо, що ця людина вийшла під заставу.

"Зараз він перебуває під домашнім арештом. Йому було запропоновано перейти під домашній арешт, давши заставу у 82 тисячі гривень. Цікаво, що зарплата у нього в місяць близько 10 тисяч гривень. Але з цим уже нехай розбирається прокуратура", - повідомив начальник ГУНП Донецької поліції.

На цей момент з кожним із цих співробітників провів особисту бесіду психолог. На основі висновків психолога сьогодні будуть звільнені деякі співробітників. Також в результаті наради стало відомо - все решта працівників поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, пройдуть переатестацію в листопаді. Ті, хто не пройдуть - будуть звільнені.

Другие новости