ПоддержатьУкраїнська

Над Києвом підняли найбільший прапор України

StopCor
StopCor

StopCor

Над Києвом підняли найбільший прапор України

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підняли на флагшток найбільший Державний прапор ветерани АТО та ООС.

Церемонія підняття прапора відбулася за участю Київського міського голови Віталія Кличка і загальновійськового взводу роти Почесної варти.

День Державного Прапора у столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні». Тут торік відкрили меморіал із найбільшим прапором.

Кличко нагадав, що напередодні на флагштоку найбільшого Державного Прапора встановили новий тризуб. Конструкція оновленого тризуба більш легка та оснащена поворотним механізмом. Саме з печерських пагорбів український стяг видно з багатьох місць.

"Рік тому, тут, на печерських пагорбах ми підняли найбільший і найвищий прапор України, який видно з багатьох куточків нашого міста. Багато часу і багато зусиль нам було потрібно, щоб втілити цей проєкт, щоб над столицею України майорів наш Державний Прапор - один із найголовніших символів державності. І сьогодні цим прапором можуть милуватися і вдень і вночі і кияни і гості нашого міста", - зазначив Кличко.

Сам флагшток нині є найбільшим в Україні. Його висота - близько 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Також під час заходу 30 учнів столичних шкіл, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів та спортивних змагань, з рук міського голови отримали паспорти громадян України у вигляді ID-карток.

День Державного Прапора відзначається в Україні 23 серпня. Свято встановили «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Джерело: Укрінформ

Другие новости