ПоддержатьУкраїнська

Населення столиці може зрости до 5 млн осіб

StopCor
StopCor

StopCor

Населення столиці може зрости до 5 млн осіб

До 2025 року населення міста Києва може зрости до 5 млн осіб, а населення Київської агломерації, що сформується, – 7,5 млн.

Таку інформацію надали експерти з "Інституту міста" у Києві Олександр Сергієнко та Анатолій Ткачук.

Дослідники заявили, що такі висновки базуються на змісті Генерального плану Києва до 2025 року, а ще на отриманій інформації з досліджень.

"Згідно з дослідженнями Аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" й Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ, у столиці вже, фактично, проживає близько 4 млн людей, тож 2025-го їх стане ще більше. Фактичну чисельність населення Києва у 2025 році слід оцінювати, щонайменше, у 5 млн осіб", - розповіли про ситуацію з населенням автори.

Експерти додали, що відповідно до прогнозів житлового фонду в Київській області, населення приміської зони Києва може збільшитись аж у два рази.

"За оцінками розробників Генплану-2025, у шести найбільших містах навколо столиці та десяти найближчих районах Київської області житловий фонд збільшиться у 2,6 раза - з 30,4 млн кв. м до 78,5 млн кв. м, а це означає, що пропорційно зросте й чисельність населення приміської зони: з нинішніх 980 тис. до 2,5 мільйона", - додали експерти.

У разі, якщо до 2025 року буде зберігатись тенденція до житлового будівництва, як зараз, то Київ і передмістя може зіштовхнутись з катастрофічним відставанням розвитку інженерної, комунальної, транспортної, освітньої та інших видів інфраструктури життєзабезпечення.

Раніше повідомлялось, що населення Києва за рік зросло на мільйон осіб.

Нагадаємо, за період з 1 вересня до 1 жовтня поточного року населення України зменшилось на 7,3 тисячі осіб. Про це інформує Державна служба статистики України.

Другие новости