ПоддержатьУкраїнська

Нацрада заборонила в Україні трансляцію 70 російських телеканалів

StopCor
StopCor

StopCor

Нацрада заборонила в Україні трансляцію 70 російських телеканалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наразі вже заборонила мовлення понад 70 російським телеканалам на території України.

Про такі досягнення в боротьбі з російськими ЗМІ розповів керівник Нацради Юрій Артеменко.

У середу, 22 лютого, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова він прозвітував про роботу регулятора за минулий рік. За словами Артеменка, російські канали поволі замінюють україномовні.

"Якщо не помиляюся, понад 70 каналів російських вилучено, близько 40 українських уже з'явилися – святе місце порожнім не буває", – сказав Артеменко.

Також глава Нацради розповів, що з переліку іноземних програм, що транслюються на українському ТБ, вилучили 50 російських програм. На заміну їм було внесено 13 інших іноземних передач.

Місяць тому в Україні заборонили російський телеканал "Дождь". Ця новина викликала багато дискусій серед українців, оскільки "Дождь" є опозиційним до російської влади ЗМІ. Нагадаємо, український президент Петро Порошенко втрапив у конфуз із журналісткою російського телеканалу Лайф, під час якого охорона українського президента спрацювала блискавично.

Другие новости