ПоддержатьУкраїнська

Несолодка доля "Артемсолі": смерть у шахті як наслідок тотальної корупції та недбалості

StopCor
StopCor

StopCor

Несолодка доля 'Артемсолі': смерть у шахті як наслідок тотальної корупції та недбалості

На батьківщині соляних родовищ України – в місті Соледар – вартість півтора кілограмової упаковки солі 4 гривні 60 копійок. Та, схоже, саме підприємство «Артемсіль», як і життя його працівників, для сильних світу цього вартує набагато менше. Торік у листопаді в шахті «Артемсолі» загинув співробітник. Офіційна причина – зупинка серця.

Журналісти «СтопКору» знайшли свідка цієї печальної події, але він погодився розповісти деталі за умов анонімності. «Ми піднімалися в кліті з шахти вгору. Ігнатьєву ні з того, ні з сього стало погано. Він впав і вже не встав. Тоді на весь день зупинили роботу в шахті. Була купа перевірок, комісій. Все з'ясували буквально за день-два», – розповів інсайдер. 

Несолодка доля ''Артемсолі'': смерть у шахті як наслідок тотальної корупції та недбалості

Вдова загиблого Ігнатьєва  взагалі відмовилась спілкуватися з журналістами. Аби отримати офіційну інформацію, представники «Стоп Корупції» шукали зустрічі із керівництвом держпідприємства. Та у відповідь отримували лише відписки, на кшталт цієї: «Випадок смерті працівника Ігнатьєва було визнано пов’язаним із виробництвом та таким, що стався в наслідок раптового погіршення стану здоров’я. У 2017 році Ігнатьєв пройшов обов’язковий медичний огляд, за результатами якого був визнаний придатним до роботи в підземних умовах».

Але ж яким чином медкомісія дозволила працювати під землею чоловіку із вадою серця? Відповідь журналісти почули від профільного заступника директора держпідприємства, і вона їх шокувала: «Я розумію, що він заплатив гроші для того, щоб йому дали дозвіл працювати. Я це прекрасно розумію», - розповіла під час бесіди заступник директора ДП «Артемсіль», відповідальна за охорону праці на держпідприємстві Надія Шапошнікова.

Більше інформації про ситуацію навколо «Артемсолі» - у новому випуску «Стоп Корупції». 

https://youtu.be/q9pXQCXGTqQ

Другие новости