ПоддержатьУкраїнська

Одеський обласний прокурор використовує справу ОНМедУ для власного піару – журналісти (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Одеський обласний прокурор використовує справу ОНМедУ для власного піару – журналісти (відео)

Одеський національний медичний університет знову лихоманить. Цього разу блокуванням роботи одного з найбільших вишів і зривом підготовки майбутніх лікарів у надскладний для країни період зайнялися… прокурори. Хто і навіщо намагається знову "розхитати" ситуацію довкола медичного навчального закладу? І чому одеські правоохоронці, попри жорсткий карантин, проводять масові обшуки у науковців? З місця подій розповідає журналіст Наталія Мальцева.

Ілюстрація: СтопКор

Нагадаємо, 23 березня, у розпал всеукраїнського карантину, співробітники Одеської міської прокуратури №3 з численними порушеннями провели обшуки в ректораті ОНМедУ та в оселях кількох працівників вишу. А вже наступного дня в одного з прокурорів діагностували COVID-19.

https://www.youtube.com/watch?v=rd4mOfFy2jA&feature=youtu.be

Правоохоронці не використовували засоби індивідуального захисту, наражаючи на небезпеку інфікування безліч людей. Крім того, проведення слідчо-оперативних заходів у квартирах науковців, які не мають відношення до суті справи (посадовцям ОНМедУ "шиють" фінансові махінації) є більш ніж сумнівним.

Обшукували ОНМедУ під час карантину Фото: СтопКор

Варто додати, що журналістам "СтопКору" у міській прокуратурі №3 Одеси категорично відмовилися надати будь-які коментарі про протиправні обшуки та відправили медійників до обласної прокуратури. Чому саме туди? Адже справою нібито мають займатися саме міські прокурори?

https://www.youtube.com/watch?v=1LuNUD5m_OY&feature=youtu.be

Як стало відомо "стопкорівцям", сумнозвісні обшуки, якими керувала скандальна прокурорка Оксана Острік, ініціював прокурор Одещини – Максим Вихор.

Інсайдери стверджують, що таким чином Максим Анатолійович просто намагається зміцнити власні позиції, адже дотепер у його активі — жодної розкритої резонансної справи.

"Це, звісно, викликає неабияке незадоволення в Офісі Генпрокурора. Тож, аби втриматись у своєму кріслі, прокурор вирішив нашвидкуруч "пропіаритися" на справі Одеського медуніверситету", – коментує репортер Наталія Мальцева, яка зараз перебуває в Одесі та проводить журналістське розслідування.

Максим Вихор Фото: GolosUA

Зауважимо, пана Вихора призначили головою прокуратури Одеської області у жовтні 2019 року. До цього він майже двадцять років працював на оперативних та керівних посадах в органах Служби безпеки України.

За даними ЗМІ, полковник Вихор був співробітником Управління Служби безпеки України в регіоні – скандально відомого відділу "К", який займається боротьбою з корупцією та оргзлочинністю. Після звільнення з СБУ Максим Анатолійович претендував на посаду керівника Миколаївського обласного відділення ДБР та працював на одній із прокурорських посад у Генпрокуратурі.

У декларації прокурора – житловий будинок і земельна ділянка у Голій Пристані на Херсонщині та понад 700 тисяч гривень готівкою.

Наприкінці лютого цього року одесити пікетували будівлю регіональної прокуратури, вимагаючи від пана Вихора звільнити одного з його заступників, який фігурує у справі про смертельну ДТП.

Нагадаємо, колотнеча довкола ОНМедУ триває з літа 2019 року. Не зумівши свого часу силою захопити будівлю ректорату, рейдери з розпущеної Наглядової ради ОНМедУ розпочали брудну медіакампанію проти незаконно звільненого ректора та окремих посадових осіб вишу. На жаль, до ції війни залучені й одеські прокурори. Вони, потураючи Дубініній та Аймедову, намагаються чинити перепони діяльності університету.

Другие новости