ПоддержатьУкраїнська

Одіозна агрорейдерка Софієнко продала маєток, щоб уникнути буцегарні – юрист

StopCor
StopCor

StopCor

Одіозна агрорейдерка Софієнко продала маєток, щоб уникнути буцегарні – юрист

Активісти й правозахисники зібрали необхідну доказову базу для того, щоб довести факт захоплення узбережжя озера Зариваха скандальною агрорейдеркою Софієнко. Та чому правоохоронці не реагують на віджим комунальної землі вдовою кримінального авторитета? Більш докладно про це – у матеріалі Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=6RSQNhTl68A

Знімальна група "СтопКору" побувала на ділянці, що колись слугувала проходом до озера Зариваха. До речі, землю і будинок зареєстрували на дочку Софієнко – Наталю Карделен, яка мешкає за кордоном.

"У 2010-му році Софієнко на той час, тепер Карделен скупила 4 земельні ділянки на Осокорках, на березі озера Зариваха, які потім були обгороджені одним масивом. Також вона захопила близько 10 соток комунальної землі, згодом на цій ділянці був побудований басейн", – згадує правозахисник ГО "Стоп корупції" Роман Литвин.

Землю і будинок зареєстрували на доньку Софієнко

Однак те, що одіозна білявка мала авторитет і своїх людей у всіх інстанціях, загальмувало процес притягнення її до відповідальності.

Як наголошує адвокат Віталій Кулаков, у цьому випадку йдеться про злочин, за який передбачено відповідальність за статтею 197 з позначкою 1 Кримінального кодексу України.

"Йде відповідно градація: це може бути штраф, може бути обмеження волі, а найсуворіше покарання – ув’язнення до 2 років. Якщо йдеться про будівництво на цих об’єктах якихось незаконних споруд, то тут передбачається термін до 3 років позбавлення волі", – зазначив юрист.

Як наголошує представник ГО "Стоп корупції" Роман Литвин, кримінальне провадження стосовно захоплення землі Лесею Софієнко було закрите незаконно, слідчий не дослідив всю ситуацію. На думку правозахисника, це робилося навмисно для того, щоб швидше продати цю землю і приховати сліди злочину.

Другие новости