ПоддержатьУкраїнська

Олімпіада 2020: білоруську спортсменку Тимановську намагаються насильно повернути в Мінськ

StopCor
StopCor

StopCor

Олімпіада 2020: білоруську спортсменку Тимановську намагаються насильно повернути в Мінськ

Білоруську легкоатлетку Христину Тимановську намагаються силою повернути з Токіо, де вона мала брати участь в Олімпіаді-2020, до Мінська. Напередодні Незалежний орган по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці не допустив її до участі у змаганнях на ОІ-2020.

 Фото: picture alliance/zuma press

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на незалежне білоруське видання "TUT.by".

Інформацію про те, що представники білоруської національної команди силою повертають Тимановську додому, вперше повідомив Білоруський фонд спортивної солідарності, а пізніше спортсменка сама це підтвердила в інтерв'ю "Єврорадіо".

"Зараз я перебуваю з поліцією. Вони поки вирішують, що робити", - сказала вона.

Тимановська зараз перебуває в аеропорту Токіо. Чиновники з білоруської делегації, за її словами, не висловлювали їй жодних претензій, а просто відвезли в аеропорт. Вона планує просити притулку в одній з країн Європи.

Цього тижня стало відомо, що Тимановську не допустили до участі в ОІ-2020 разом з з ще двома білоруськими спортсменами. Офіційна причина - недостатня кількість позазмагальних допінг-проб, які необхідно було здати протягом десяти місяців перед ОІ.

Тимановська різко відреагувала на це рішення, після чого її засудили в провладних білоруських Telegram-каналах, а також на білоруському телебаченні.

У Національному олімпійському комітеті Білорусі ж пояснили, що Тимановську повертають додому через нібито її емоційно-психологічний стан, однак спортсменка стверджує, що її стан ніхто не перевіряв.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, російські хакери атакували сайт ВМС України.

Другие новости