ПоддержатьУкраїнська

Остерігайтеся "Петі": експерти розповіли, як захиститися від підступного вірусу, який атакував Україну

StopCor
StopCor

StopCor

Остерігайтеся 'Петі': експерти розповіли, як захиститися від підступного вірусу, який атакував Україну

У вівторок, 27 червня, Україну накрила масована хакерська атака. Злочинці за допомогою вірусу-здирника Petya заблокували комп'ютерні мережі ряду важливих об'єктів інфраструктури України та компаній.

Остерігайтеся ''Петі'': експерти розповіли, як захиститися від підступного вірусу, який атакував Україну

Серед жертв кібератаки виявилися аеропорт "Бориспіль", "Укрзалізниця", "Нова пошта", сайти Кабміну, МВС і навіть Чорнобильська АЕС.

Про те, як захиститися від підступного вірусу, який шифрує дані жорсткого диска, розповіли IT-фахівці, передає "Діалог.UA".

1. По-перше, експерти радять не нехтувати антивірусними програмами. На жаль, на сьогодні не всі антивіруси здатні розпізнати вимагача. Однак, за деякими даними, з цим завданням чудово справляється Avast.

2. Експерти також не радять переходити за незнайомими та підозрілими посиланнями (в соцмережах і електронній пошті), а також завантажувати з Інтернету незнайомі програми й файли.

3. Крім того, фахівці рекомендують встановити всі останні оновлення на операційну систему та антивірус. Є інформація, що вірус використовує вразливість в старих ОС.

4. Експерти також радять зробити резервні копії критично важливих даних і файлів на той випадок, якщо вірус таки добереться до вашого комп'ютера.

5. Вони також повідомили, що Microsoft вже розробив спеціальні патчі для запобігання несанкціонованому втручанню в комп'ютер. Експерти радять встановити їх, скачавши з офіційного сайту компанії.

Нагадаємо, вірус-вимагач Petya атакував Україну 27 червня рівно об 11:00. У МВС України підозрюють, що за цією атакою стоїть Росія.

Другие новости

Решение ВРП сделало невозможным реинкарнацию ОАСК и предоставление индульгенции судьи Вовку

Решение ВРП сделало невозможным реинкарнацию ОАСК и предоставление индульгенции судьи Вовку

В результате решения, принятого НАБУ и САП, были получены аудиозаписи, которые послужили основой для возбуждения двух уголовных дел в отношении председателя ОАСК Павла Вовка