ПоддержатьУкраїнська

Паралімпіада-2020: Україна здобула майже 100 медалей

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Паралімпіада-2020: Україна здобула майже 100 медалей

На XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо для збірної України завершився одинадцятий змагальний день. 4 вересня наша команда здобула 4 медалі - 3 "срібні" та 1 "бронзову".

 Паралімпіада-2020 Фото: Twitter

Паралімпійське "срібло" в активі веслувальниці Марини Мажули (байдарка-одиночка, 200 метрів, клас KL1), представників легкої атлетики Ігоря Цвєтова (біг на 200 метрів, T35) і Оксани Ботурчук (біг на 200 метрів, T12), "бронза" у стрільця Василя Ковальчука (пневматична гвинтівка, мікст, 50 метрів, SH2), передає пресслужба Національного олімпійського комітету України.

Загалом паралімпійці з України мають у Токіо 98 медалей (24, 47, 27).

У неофіційному командному заліку українські спортсмени йдуть п'ятими і за якістю нагород і за кількістю медалей.

Лідирує на Паралімпіаді збірна Китаю - 200 медалей (93, 57, 50). На другому місці представники Великої Британії - 122 (41, 38, 43).

Результати українських спортсменів у 10-й день Паралімпійських ігор:

  • Для паралімпійської збірної у фіналах шести дисциплін: плавання, легкої атлетики, кульової стрільби, каное-спринті, велоспорту та тхеквондо. У плаванні українці здобули аж чотири медалі.
  • Володарями золотих нагород стали плавці Максим Крипак та Денис Остапченко, веслувальник Сергій Ємельянов та легкоатлетка Зоя Овсій.
  • Десятий змагальний день став останнім у плаванні. За підсумками Максим Крипак очолив список спортсменів із найбільшою кількістю медалей: його "золото" на дистанції 200 метрів комплексним стилем стало сьомою нагородою у Токіо.
  • Зоя Овсій принесла Україні перше в історії "золото" Паралімпіади в метанні булави і встановила паралімпійський рекорд із результатом 25,12 метра.

Нагадаємо:

  • 18-ті літні Паралімпійські ігри у Токіо стартували 24 серпня і триватимуть до 5 вересня.
  • Національна паралімпійська збірна України виступає в Токіо у 15-ти видах спорту. Це - бадмінтон, веслування академічне, велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, тхеквондо та фехтування на візках. Склад команди - 143 параатлети.
  • Уперше в історії літніх Паралімпіад найтитулованішим спортсменом став український плавець Максим Крипак. Кількість медалей Крипака також дозволила йому стати найуспішнішим паралімпійцем України в історії.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, на Паралімпійських іграх у Токіо українська збірна тільки за восьмий день змагань завоювала 2 "золоті", 2 "срібні" та 4 "бронзові" медалі.

Другие новости