ПоддержатьУкраїнська

Pfizer почала випробування своєї вакцини на вагітних жінках 

StopCor
StopCor

StopCor

Pfizer почала випробування своєї вакцини на вагітних жінках 

Доктор Вільям Грубер, старший віце-президент Pfizer з клінічних досліджень і розробок вакцин повідомив, що вони почали випробування вакцини на вагітних жінках. За його словами, статистика показує, що у вагітні схильні до вищого ризику розвитку важкої форми COVID-19, передають Букви.

 Фото: Facebook

У них також вище частота ускладнень вагітності, таких як передчасні пологи, в порівнянні з вагітними жінками, які не інфіковані коронавірусом.

У зв’язку з цим Національні інститути охорони здоров’я США закликали до більш широкого залучення вагітних і годуючих жінок в дослідження вакцини проти COVID-19.

Фахівці з біоетики, вакцин та материнського здоров’я роками стверджували, що вагітних жінок слід включати в ранні випробування пандемічних вакцин. Проте, вагітні жінки були виключені з великих випробувань в США, які використовувалися для отримання дозволу на екстрене використання вакцин проти COVID-19.

Виробники ліків заявляли, що їм спочатку потрібно переконатися, що вакцини безпечні й ефективні в цілому.

У новому дослідженні візьмуть участь вагітні жінки у віці 18 років і старше в США, Канаді, Аргентині, Бразилії, Чилі, Мозамбіку, Південній Африці, Великобританії і Іспанії.

Вони отримають дві дози вакцини з інтервалом в 21 день на 24-34 тижнях вагітності. Перше щеплення учасниці випробувань вже отримали.

Очікується, що дослідження також дозволить оцінити, чи передають вакциновані вагітні захисні антитіла своїм дітям.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, на Львівщині пасажирський потяг збив на смерть людину.

Другие новости