ПоддержатьУкраїнська

Підпали, вбивства та луцький терорист – в Україні почастішали резонансні злочини

Игорь Бондарчук
Игорь Бондарчук

Глава правления ВОО "Стоп корупции"

Підпали, вбивства та луцький терорист – в Україні почастішали резонансні злочини

Привіт, сьогодні я б хотів поговорити з вами про п’ять гучних справ, які сталися цього тижня. Йдеться про резонансні ситуації, які склалися в Україні та яких не було раніше. І все це чомусь призводить до того, що правоохоронна система працює з певними збоями. Що ж сталося?

 Ілюстрація: СтопКор

Сталося щонайменше п’ять резонансних історій. Зокрема, підпал будинку Шабуніна, вбивство Плекана – це майже така ж ситуація, як була із Соболєвим, тільки тут дитина, на щастя, залишилась жива.

Це також ситуація з підпалом машини власника магазину хутряних та шкіряних виробів Alberto у центрі Києва, вбивство волонтера Олексія Кучапіна – і тут поліція стверджує, що він нібито помер природною смертю, а насправді на ліжку загиблого були знайдені сліди хімікатів і крові. Дуже підозрілі обставини.

 На дивані загиблого знайшли сліди крові Фото: скрін

І так само – терорист у Луцьку. Тут все теж дуже дивно, оскільки на місці була купа правоохоронців, ситуація нажахала багатьох людей і відео цих резонансних подій дуже швидко облетіло всю країну.

Враховуючи усі ці події, вважаю, що ситуація в Україні стає неконтрольованою. І чомусь правоохоронні органи не роблять нічого, аби відвернути такі випадки. Раніше – а пам’ять у мене досить непогана – не було такої ситуації в державі, не було такої кількості гучних, масштабних та цинічних злочинів.

До прикладу, щодо вбивства Плекана – вбитий був із семирічною дитиною, своїм сином. І лише коли автомобіль розстріляли впритул, хлопчику сказали, щоб він тікав звідти. Це дуже жорстока ситуація, з величезним цинізмом і повним ігноруванням як законів, так і моралі.

 Плекана вбили на очах у сина Фото: Сергій Мазур/ Facebook

Я вважаю, що необхідні подальші перемовини із правоохоронними та контролювальними органами. Ми вже робили круглий стіл на базі «СтопКору», де обговорювали ці питання – він був присвячений агрорейдерству, захопленню бізнесу та замовним вбивствам.

Думаю, що з невтішними наслідками, які ми маємо сьогодні, слід боротись передусім превентивними заходами. Закликаю всіх правоохоронців та працівників відповідних органів належним чином реагувати. Адже такі ситуації неприпустимі, громадськість стурбована, і ми маємо робити все від нас залежне, щоб зупиняти такі діяння ще на стадії задуму.

Бережіть себе, підписуйтесь на наш канал і робіть репости.

Другие новости