ПоддержатьУкраїнська

Поліцейські автомобілі-«фантоми» виїдуть на українські дороги до кінця року

StopCor
StopCor

StopCor

Поліцейські автомобілі-«фантоми» виїдуть на українські дороги до кінця року

Про це під час презентації проєктів та пріоритетних напрямів діяльності МВС заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

"Ще однією новацією, яка запрацює ще цього року, є автомобілі-"фантоми". Це - автомобілі Національної поліції без розпізнавальних знаків", - зазначив Монастирський.

Він нагадав, що законодавчо така новація була дозволена в Україні минулого року.

Очільник МВС пояснив, що такі авто зможуть фіксувати одночасно до 50 цілей, які пересуваються як у попутному напрямку, так і у зворотному.

Ці «фантоми» не будуть зупиняти автомобілі, які порушують швидкісний режим. Лише в окремих випадках до цього вдаватимуться - коли порушення буде значним і якщо воно загрожуватиме безпеці інших учасників дорожнього руху, сказав міністр.

"Наразі 4 автомобілі закупили, зараз вони обладнуються (відповідними техзасобами - ред.) і до кінця року вийдуть вже на вулиці країні", - зазначив глава МВС.

Як уточнив Монастирський, планується, що наступного року на дорогах України з'являться ще 23 таких авто, а за два роки таких автомобілів-«фантомів» в країні може бути більше ніж 100.

Джерело: Укрінформ

Другие новости