ПоддержатьУкраїнська

Україна отримала від США ліки від коронавірусу: Ляшко повідомив подробиці

Дмитрий Слободяник
Дмитрий Слободяник

Журналист, редактор

Україна отримала від США ліки від коронавірусу: Ляшко повідомив подробиці

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що Україна отримала 60 тисяч флаконів інноваційних ліків Bamlanivimab і Etesevimab для пацієнтів з легким і середнім ступенем тяжкості коронавірусної хвороби.

 Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко Фото: пресслужба Кабміна

«Сьогодні США передали в Україну певну партію препаратів, які визнані FDA США (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів — ред.) і дозволені для лікування коронавірусної хвороби. Ці препарати використовуються для груп ризику, у яких легка форма, але їх у першу чергу потрібно вилікувати, тому що у людей з хронічними неінфекційними хворобами частіше виникають ускладнення і частіше вони призводять до летальних наслідків», — зазначив міністр в ефірі телеканалу Україна 24

За словами Ляшка, були закуплені й інші ліки для лікування пацієнтів із коронавірусом.

«Додатково МОЗ через своє державне підприємство Медичні закупівлі України закупив інші препарати, які сьогодні визнані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, щоб забезпечити лікуванням усіх українців, які цього потребують. Але не варто забувати і про профілактику і вакцинуватися», — сказав він.

Раніше Ляшко розповів про привілеї, які можуть отримати вакциновані громадяни.

Другие новости