ПоддержатьУкраїнська

Понівечене обличчя, перелами кінцівок: вінницький суд відпустив п’яну водійку, яка скалічила дитину

StopCor
StopCor

StopCor

Понівечене обличчя, перелами кінцівок: вінницький суд відпустив п’яну водійку, яка скалічила дитину

26 травня вінницький суд відпустив під заставу 44-річну водійку, яка напередодні, перебуваючи напідпитку, скалічила 13-річного хлопчика. Той у важкому стані у лікарні. Жінка лікується від алкозалежності. Про це повідомили представники вінницького осередку «Стоп корупції».

 П'яна жінка за кермом скалічила хлопчика. Фото: СтопКор

24 травня приблизно о 9:30 сталася жахлива аварія в м. Вінниці на вул. І. Богуна. За інформацією вінницьких антикорупціонерів, водійка 1978 р.н. за кермом новенького автомобіля «HAVAL» на шаленій швидкості, не впоравшись із керуванням, збила 13-річного хлопчика.   Як згодом повідомила поліція, жінка була за кермом у стані алкогольного сп’яніння — у її крові виявили алкоголю в 16 разів більше за допустиму норму.

Хлопчика в тяжкому стані направили до лікарні.  Крім численних переломів кінцівок та черепно-мозкової травми, він отримав деформацію обличчя.

26 травня об 11:30 у Вінницькому міському суді відбувся розгляд подання слідчих щодо обрання жінці запобіжного заходу. Під судом зібралися журналісти, представники громадських організацій. Інцидент неабияк сколихнув вінничан: підтримати матір хлопчика до суду прийшли і небайдужі громадяни.

«Шоком для усіх присутніх став запобіжний захід, який суддя Гриневич обрав для жінки – застава у розмірі 186 000 грн», — розказує активістка «Стоп корупції» Сталіна Гладкова.

З’ясувалося, що любителька хильнути не вперше притягається до відповідальності. І суддя не вперше до неї виявляє лояльність.

«13.04.2020 року той же суддя Гриневич С.М. уже розглядав справу про адміністративні порушення за № 127/6923/20, скоєне тією ж особою.  Як відомо з протоколу про адміністративне порушення ДПР 18 №364060 від 17 березня 2020 року – 16.03.2020 року о 18:50 в м. Вінниця, на вул. Келецька, 49 жінка, керуючи транспортним засобом GREAT WALL HAVAL M4, перед зміною напрямку руху не переконалася, що це було небезпечно, внаслідок чого допустила зіткнення з INFINITI Q30, що рухався правіше, від чого обидві автівки зазнали пошкоджень. З місця скоєння ДТП ця особа втекла, тому встановити, чи була вона в стані алкогольного сп’яніння, було неможливо. Згідно з рішенням суду, жінка була визнана винною. Їй призначене адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 грн (!) на користь держави», - розповідають вінничани.

«Пройшло лише трохи більше року, і знову ця жінка за кермом уже нового автомобіля – марки HAVAL, моделі  H2 2020 року випуску (до речі, номерні знаки не змінилися, змінився автомобіль) скоїла ДТП, тільки наслідки цього ДТП вже більш жахливі – скалічена дитина!» — додають місцеві активісти.

 Винуватицю аварії у Вінниці затримали, але суд її відпустив під заставу Фото: вінницькі активісти

Як повідомила прессекретарка Вінницького міського суду Катерина, водійка вже тривалий час стоїть на обліку в центрі терапії залежностей як залежна від алкоголю.

«Постає питання, як це можливо при теперішній електронній базі? Найстрашніше те, що сьогодні вчергове стало зрозуміло: якщо суддя хоче, для нього закону немає. І  знову це підтверджено Вінницьким міським судом під головуванням Гайду Г.В. Упевненість у безкарності  робить з суддів богів. Про що вони, не соромлячись, постійно вказують простим громадянам», — коментують активісти.

Зазначимо, нашими вінницькими активістами був проведений аналіз з використанням матеріалів інтернет-ресурсу "ЧЕСНО СУД". З’ясувалося, що  Вінницькій міський суд — перший у списку за кількістю суддів, що не пройшли відбір на доброчесність.

З приводу цього 17.05.2021 року під будівлею Вінницького міського суду пройшла акція представників ВГО "Стоп корупції" проти корумпованості місцевих суддів. На вимоги надати відповіді на запитання громадськості головуюча суду Гайду вчергове не відреагувала.

Вінницькі активісти кажуть, що  і надалі будуть стежити за роботою Вінницького міського суду.

Другие новости